Momo

15. února 2016 v 12:45 | KL |  Kultura
Správná novoroční oslava se v Tibetu neobejde bez masových knedlíčků momo!

Knedlíčky se mohou dělat samozřejmě kdykoliv během roku, jsou neoddělitelnou součástí každého správného menu tibetské restaurace.

Výroba knedlíčků je společenská událost, kdy se sejde celá rodina, můžou se připojit i přátelé.

Těsto na knedlíčky se vyrábí z mouky a vody.
Vnitřní náplň se připravuje z mletého masa, nakrájené jarní cibulky a podle chuti se přidá sůl.
Masová náplň se do těsta zabalí a na vršku se podle libosti vytvoří z uzavřeného těsta "květ".

Knedlíčky se dělají na páře 10minut. Podložku vždy mezi jednotlivými várkami potřeme sádlem.




Momo knedlíčky se mohou namáčet do sojové omáčky, ale Tibeťané mají nejradši chilli omáčky.

Do základního těsta je možné přimíchat i trochu sody. Knedlíčky budou bělejší a nadýchanější.
Vlastní náplň nemusí být pouze z masa, dnes se dělají i z různých směsí zeleniny.

Další inspirace, informace a fotky také v angličtině nebo ruštině.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama